Vi på Familjehemskonsulterna arbetar hela tiden för att ungdomarna skall ha det så bra som möjligt i familjehemmen. Liksom det är viktigt för ungdomarna att känna trygghet och förutsägbarhet i familjehemmen är det viktigt med fritid. Därför anordnar vi med jämna mellanrum aktiviteter för våra ungdomar utanför familjehemmen. Den senaste gemensamma aktiviteten vi anordnade för ungdomarna var en heldag på Liseberg i Göteborg! Vad passar väl bättre på sommarlovet än att åka iväg ett härligt gäng i minibussar och åka karuseller tills man inte orkar mer!? Tre medarbetare från Familjehemskonsulterna var med under dagen och såg till att alla fick ut det bästa tänkbara av dagen.
En bild på en del av ungdomarna och en av våra medarbetare på väg till Liseberg.
Vi anser att det är viktigt med gemensamma aktiviteter för våra ungdomar då de kan interagera med varandra och dela olika erfarenheter. Alla våra ungdomar har varit med om olika saker men en sak har de alla gemensamt, de är nya i det svenska samhället och därför är det härligt att kunna föra de samman och se den tillhörighet och trygghet de känner för varandra. Vistelsen på Liseberg blev en succé, alla var nöjda och glada efter dagen när minibussarna bar iväg hemåt igen.

Vi anser att det är viktigt med gemensamma aktiviteter för våra ungdomar då de kan interagera med varandra och dela olika erfarenheter. Alla våra ungdomar har varit med om olika saker men en sak har de alla gemensamt, de är nya i det svenska samhället och därför är det härligt att kunna föra de samman och se den tillhörighet och trygghet de känner för varandra.